News

За нас

За нас

В продължение на повече от 17 години, Helix се вслушва в уникалните нужди на слухопротезните специалисти и на хората с увреден слух по целия свят. Helix разработи цялостен асортимент от слухови решения, подходящи за всякакъв вид загуба на слух и всякакъв стил на живот, които са изгодни, качествени и насочени към нуждите на потребителите им. Ние се стремим да поставим клиентите си на преден план при всяка възможност, за да направим слуховите решения по-достъпни за всички хора.
 
Фирма „Санитас Медикъл”ЕООД е Официален и Ексклузивен представител на слуховите апарати Helix, които са запазена марка на  Ear Technik GmbH – Германия.
 
Предоставянето на качествени продукти и услуги е основен приоритет за всички наши служители, представители и партньориЕфективната рехабилитация на слуха е предпоставка за успешната социална интеграция и качество на живот за хората със загуба на слуха.
Bulgarian English Greek Macedonian Romanian Russian Serbian Turkish
 • Слуховата загуба: причини (1)

  * вродени
  * придобити:
  * възпалителни заболявания (вирусни и бактериални инфекции) на горните дихателни пътища и ушите, които са много чести и при които обикновено се прибягва до самолечение, без да се предполага, че появилото се заглъхване (често придружено от шум в ушите) е признак на трайно слухово увреждане.

 • Слуховата загуба: причини (2)

  * съдови нарушения - при боледуващи от захарна болест (диабет), високо кръвно налягане (хипертония), сърдечни заболявания.
  * травми в областта на главата;
  * туморни образувания в ухото или по хода на слуховия нерв.

 • Слуховата загуба: причини (3)

  * работа в шумна среда (над 85 dB) - продължителен престой при такива условия води до тежки поражения на слуховия нерв, които са невъзвратими.
  * звукова травма: предизвиква се от краткотрайно, но силно звуково дразнене - хвърлена наблизо бомбичка, изстрел, мощна стереоуредба (особено в дискотеките).

 • Слуховата загуба: лечение (1)

  Независимо от горепосочените причини, независимо от степента на намаление на слуха, появата на такъв симптом е основателен повод за консултация с УНГ-специалист. Само след обстоен преглед и аудиограма (апаратно изследване на слуха), може да се установи причината и типа на слуховото увреждане. При засягане от проводен тип (ангажирано е средното ухо), при правилно лечение настъпва възстановяване без последици за слуха.

 • Слуховата загуба: лечение (2)

  При засягане от приемен тип (ангажиран е слуховият нерв), степента на повлияване от приложеното лечение зависи много от това кога е започнато то и ако се вземат мерки веднага, може да се разчита на възстановяване на слуха. При забавяне от няколко дни или при самолечение има голям риск от получаване на трайна слухова загуба.

Previous
Next
Начало За нас
В момента има 7 посетителя в сайта